آنالیز آزمایشگاهی عسل و تفسر پارامترهای آن

آنالیز آزمایشگاهی عسل و تفسر پارامترهای آن

آنالیز آزمایشگاهی عسل و تفسر پارامترهای آن

•    ساکاروز (sucrose)

ساکارز نام علمی شکر معمولی یا شکر سفید می باشد.
ساکارز، نوعی قند طبیعی دوملکولی است که در بسیاری از گیاهان وجود دارد. و از یک ملکول گلوکز و یک ملوکول فرکتوز تشکیل شده است. مقدار ساکارز در شهد گیاهان بسیار کم است و به همین علت که پایین بودن مقدار ساکارز در آزمایش عسل معمولا نشانه ای بر طبیعی بودن آن عسل می باشد.
با کمک آزمایش و انجام تست ساکارز می توان فهمید که زنبور عسل با تغذیه طبیعی و استفاده از شهد گل ها عسل درست کرده یا با تغذیه مصنوعی با آب شکر.
مقدار ساکارز معمولا هر چه کمتر باشد بهتر است و البته مقدار استاندارد آن در مناطق مختلف و عسل های مختلف متفاوت است.
طبق استاندارد ایران inso 92  مقدار ساکارز برای عسل ها حداکثر ۵ می باشد اما باز هم کمتر بودن مقدار ساکارز نشانه مرغوبیت بیشتر آن عسل می باشد.
در آنالیز عسل های موجود در فروشگاه عسل کوهرنگ تمام مدل عسل ها ساکارز کمتر از 2و 3 دارند که این نشانه ی ممتاز بودن عسل های موجود در فروشگاه عسل کوهرنگ می باشد.
نکته: درصد ساکارز عسل بسیار وابسته به منبع شهد است. به عنوان مثال شهد گیاهانی مانند گون و گشنیز به طور طبیعی ساکارز پایینی دارند و عسل طبیعی به دست آمده از آن‌ها ساکارزی زیر۳ دارد. اما شهد گیاهانی مانند کنار ساکارز بالایی دارد و عسل به دست آمده از شهد این گیاه درصد ساکارزی در حدود ۵ و یا بیشتر خواهد داشت.

•    نسبت فروکتوز به گلوکز (Fructose to Glucose ratio):

نسب فروکتوز به گلوکز نیز یک پارامتر بسیار مهم در تشخیص طبیعی بودن عسل می باشد. در تمامی عسل‌های طبیعی مقدار فروکتوز کمی بیشتر از گلوکز است. فروکتوز نوعی قند ساده و بی ضرر است که مقدار قند خون را بالا نمی برد و بیماران دیابتی نیز مجاز به استفاده از آن می باشند.
در ایران مقدار استاندارد نسبت فروکتوز به گلوکوز باید حداقل 0.9 باشد و در صورتی که این نسبت بالای 1 باشد نشانه ی مرغوبیت بیشتر و ممتاز بودن عسل است.
اگر نسبت فروکتوز به گلوکز کمتر از ۰.۹ باشد ممکن است  که زنبور با تغذیه مصنوعی شربت گلوکز تغذیه شده باشد. در این صورت حتی با وجود ساکارز زیر 3 نیز باز هم ممکن است آن عسل طبیعی نباشد.
همانطور که در مقالات قبلی بیان شد بهترین و دقیق ترین روش تشخیص عسل طبیعی از عسل مصنوعی همین تست و آنالیز آزمایشگاهی عسل می باشد.

اسیدیته آزاد

طبق استاندارد ایران inso 92 مقدار اسیدیته آزاد برای عسل حداکثر ۴۰ میلی اکی والان در هر کیلو گرم می باشد. اسیدهای موجود در عسل در ایجاد مزه ی خاص عسل نقش دارند. همچنین در عدم رشد میکروب ها نیز تاثیر دارد.

اسید گلوکونیک، بیشترین مقدار اسید در عسل را تشکیل می دهد که از تاثیر آنزیم گلوکز اکسیداز بر روی گلوکز تولید می شود. در این واکنش پراکسید هیدروژن نیز تولید می شود که از فساد عسل جلوگیری می کند. 

دیگر اسیدهای موجود در عسل عبارتند از:

اسید استیک، اسید بوتیریک، اسید سیتریک، اسید فرمیک، اسید لاکتیک، اسید مالیک، اسید پیروگلوتامیک، اسید فسفریک، اسید سوکسینبک، اسید اگزالیک.

اگر زبورها با محلول شکر تغذیه شوند، زنبورداران به عسل به دست آمده اسید سیتریک اضافه میکنن تا راحت تر هیدرولیز شود، و درنتیجه مقدار اسیدیته ی آزاد در این عسل ها بیشتر از حد مجاز خواهد شد و همین نشانه ناخالص بودن این عسل ها می باشد.


نمونه ای از آنالیز عسل های موجود در فروشگاه عسل کوهرنگ :








نظرات (0)

یک نظر بدهید

توجه: کدهای HTML ترجمه نمی شوند!
   بد           خوب

تگ ها: آنالیز آزمایشگاهی عسل


مطالب مرتبط

تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

روش های مرسوم و فرهنگ عوام برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به علت نداشتن پشتوانه علمی روش های صحیح و قاطعی نیستند. تنها روش قطعی استفاده از روش های آزمایشگاهی است.

بخوانید..

زنبورها چگونه عسل درست می کنند؟

هر زنبور مقداری شهد را از گل ها مکیده و به کندو می برد. در کندو شهد را مجددا بیرون آورده و زنبور دیگری در کندو آن را در کیسه عسل خود می ریزد زنبورها به طور مرتب این شهد را دهان به دهان می کنند و با کاهش آب شهد آن را غلیظ کرده و ...

بخوانید..

شکرک زدن یا رس بستن عسل طبیعی

شکرک زدن یا رس بستن یا کریستالی شدن عسل یک فرآیند طبیعی است که بخاطر وجود قندها در عسل اتفاق می افتد. این فرآیند کاملا فیزیکی است و هیچ تغییری در خواص عسل ایجاد نمی کند.

بخوانید..

محصولات مرتبط

عسل گشنیز

عسل گشنیز

عسل گشنیز اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

140,000تومان 140,000تومان

عسل مرکبات (بهار نارنج)

عسل مرکبات (بهار نارنج)

خرید عسل مرکبات اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

120,000تومان 120,000تومان

عسل اکالیپتوس

عسل اکالیپتوس

عسل اکالیپتوس اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

120,000تومان 120,000تومان

عسل با موم گون

عسل با موم گون

خرید عسل با موم گون اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

120,000تومان 120,000تومان

راهنمای خرید از عسل کوهرنگ


فروشگاه اینترنتی عسل کوهرنگ

ضمن خوش آمدی گویی به شما، امیدوار هستیم با خرید از فروشگاه ما تجربه ای خوب از دریافت خدمات آنلاین در سریعتر زمان ممکن را داشته باشید. کلیه پرسنل ما در تلاش هستند تا با کیفیت ترین محصولات را با قیمتی مناسب برای شما فراهم آورند. لطفا" با نظرات و پیشنهادات خوب خود ما را در این مهم یاری رسانید.

فرصت را از دست ندهید و همین امروز به جمع مشتریان ما بپیوندید!