آیا عسل شکرک زده هنوز قابل استفاده می باشد؟

آیا عسل شکرک زده هنوز قابل استفاده می باشد؟

امروزه در بازار می‌توان عسل‌های بسیار متنوعی را با رنگ‌ها، عطرها و خواص مختلف یافت. همچنین عسل هایی که مایع نیستند و متبلور هستند.

آیا می دانید چرا عسل متبلور می شود؟ یا به عبارتی شکرک می زند؟ در مرحله بعد، ما به شما نشان می دهیم که چرا این فرآیند انجام می شود و همچنین مراحل آن یا عوامل مختلفی که بر آن تأثیر می گذارد.


عسل متبلور شده چیست؟
بارها پیش آمده که شیشه عسلی را ببینیم که به طور کامل یا جزئی متبلور شده است. این چیزی نیست که ما نگران آن باشیم، زیرا تبلور عسل به طور طبیعی و در نتیجه قند موجود در آن اتفاق می افتد. 
کریستال ها ممکن است بزرگ یا کوچک، دانه ای، شنی یا صاف و کرمی باشند. 


بسته به شهد گیاه یا گلی که از آن می آیند، قندها از عسلی به عسل دیگر متفاوت است. به طور کلی، عسل ها حدود 38٪ فروکتوز، 31٪ گلوکز و 1.5٪ ساکارز دارند. و همچنین سایر قندها به میزان کمتری.

عسل حدود 80 درصد قند دارد که مولکول های آن به هم می پیوندند و کریستال های کوچکی را تشکیل می دهند. اینها نیز به نوبه خود با هم گروه می شوند و بلورهای بزرگتری را تشکیل می دهند و همینطور تا به دست آوردن بلورهای ماکرو ادامه می یابد.

مراحل تبلور عسل
عسل در دو مرحله متبلور می شود. تبلور زمانی شروع می شود که اولین میکروکریستال ها تشکیل شوند.

به دلیل وجود این میکروکریستال ها که زیر میکروسکوپ قابل مشاهده نیستند، عسل کدر و شفاف تر می شود.

رشد مداوم این کریستال ها که در نهایت از نظر بصری قابل درک هستند، باعث می شود عسل بسیار غلیظ تر و مات تر شود.

تبلور می تواند به روش های مختلف رخ دهد:
در کل توده عسل،
فقط در انتهای ظرف
یا حتی با تشکیل ساختارهای درختی.

عوامل تبلور عسل
تعدادی از عوامل وجود دارد که به طور قابل توجهی بر نحوه جامد شدن این شیرین کننده طبیعی تأثیر می گذارد: نسبت فروکتوز و گلوکز، دما، رطوبت و گرده.

این ترکیب در تبلور عسل تعیین کننده است. بنابراین، عسل هایی که درصد گلوکز بیشتری دارند، زودتر متبلور می شوند. در حالی که عسل هایی که فروکتوز زیادی دارند با سختی بیشتری متبلور می شوند.

باید در نظر داشته باشیم که عسل زمانی متبلور می شود که دمای متوسط آن بین 10 تا 20 درجه باشد. همچنین هر چه رطوبت آن بیشتر باشد احتمال کریستالی شدن آن کمتر می شود. بنابراین میزان آب موجود در عسل نیز بر تبلور آن تأثیر می گذارد.

یکی دیگر از دلایل کریستالی شدن عسل وجود کریستال های کوچک حل نشده است ویا بقایای کوچکی از گرده، ذرات موم یا حتی برخی از حباب های هواست.

حقیقت این است که تبلور یا عدم تبلور عسل تا حد زیادی به عواملی مانند نحوه نگهداری ظرف یا حتی تراکم آن بستگی دارد.

به همین دلیل عواملی مانند رطوبت یا دما به طور قابل توجهی بر سرعت و نوع تبلور عسل تأثیر می گذارد.

آیا می توان عسل رس شده را به حالت اول برگرداند؟

اگرچه بسیاری از مردم آن را نمی دانند، اما حقیقت این است که می توان آن را به حالت اول برگرداند. با این حال، هنگام انجام این کار باید احتیاط زیادی کرد، زیرا ممکن است کیفیت عسل را بدتر کنیم.

چندین روش برای مایع کردن کریستال های عسل وجود دارد:

    عسل را در مکانی با دمای مساوی یا بالاتر از 20 درجه نگهداری کنید.

    عسل را در ظرفی با هویج بریزید. در این مورد مهم است که هویج پوست داشته باشد و به خوبی تمیز و خشک باشد.

حرارت اعمال کنید. به این ترتیب مولکول‌های کریستال‌ها به ارتعاش در می‌آیند که شل شدن آن‌ها را آسان‌تر می‌کند و در نتیجه تبلور از بین می‌رود.

اما در حرارت دادن عسل باید دقت کرد چون بسته به اندازه بلورها هم دما و هم زمانی که باید آن را حرارت دهیم متفاوت است.

از این نظر، مهم است که عسل بیش از حد گرم نشود، زیرا ممکن است آنزیم‌ها، برخی از عطرها و غیره را از دست بدهد. عواقب دیگر گرم شدن بیش از حد می‌تواند تغییر رنگ عسل باشد که تیره‌تر می‌شود. یا حتی وجود بوی کارامل.


خواص و فواید عسل کریستالیزه
برخلاف آنچه شما فکر می کنید، عسل کریستالیزه به معنی تازگی و خلوص محصول است.

زیرا همانطور که قبلاً اشاره کردیم، کریستالیزاسیون نتیجه یک فرآیند طبیعی است که در آن عسل ظاهر خود را تغییر می دهد، اما هیچ یک از خواص مفید خود را از دست نمی دهد.


خواص و فواید عسل کریستالیزه

عسل کریستالیزه اغلب ماه‌ها در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها می‌نشیند و نگاهی به خود نمی‌گیرد به این دلیل که مردم این تصور را دارند که عسل کریستالیزه عسل فاسد یا عسل قدیمی است. اما واقعاً این طور نیست.
عسل کریستالیزه از نظر بافتی سخت‌تر است ولی به همان اندازه عسل مایع برای شما مغذی و مفید است. مقادیر مشابهی از ویتامین ها و مواد معدنی را در خود دارد و همچنان دارای آنزیم های ضد میکروبی مانند پراکسید هیدروژن و PH اسیدی و چگالی بالا است.
کریستالیزاسیون یک فرآیند کاملا طبیعی است که در انواع عسل خام اتفاق می افتد. البته، همه انواع با سرعت یکسان متبلور نمی شوند - بسته به نسبت فروکتوز به گلوکز (دو قند اصلی در عسل)، تبلور ممکن است بین یک هفته تا چند سال رخ دهد.

چه چیزی باعث بلور شدن عسل می شود؟

چیزی که باعث کریستال شدن عسل می شود، قندهای موجود در آن است. میانگین قند موجود در عسل خام بیش از 80 تا 82 درصد است. فروکتوز و گلوکز قندهای اصلی عسل خام و دست نخورده هستند - آنها قندهای ساده ای هستند که مقدار شیرینی عسل و زمان تبلور را تعیین می کنند. محتوای بالاتر فروکتوز در عسل آن را حتی از شکر سفید هم شیرین تر می کند و از تبلور آن جلوگیری می کند. مقدار مساوی یا بالاتر گلوکز باعث تبلور می شود. بنابراین چیزی که باعث کریستال شدن عسل خام و واقعی می شود، محتوای گلوکز بالاتری است – هر چه محتوای آن بیشتر باشد، زمان تبلور سریعتر خواهد بود. عسلی که فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز دارد نسبتاً آهسته متبلور می شود.

آیا عسل کریستالیزه هنوز خوب است؟

هیچ دروغی بزرگتر از این نیست که می گوید عسل کریستالیزه فاسد شده و برای شما مضر است. واقعیت این است که خوردن عسل کریستالیزه هنوز کاملاً مناسب است و به اندازه عسل مایع برای شما مفید است. علیرغم قوام جامد و بافت کمتر جذاب، طیف مشابهی از مزایا را ارائه می دهد. عسل مایع به طور طبیعی متبلور می شود و کریستالیزاسیون در واقع روش خوبی برای تشخیص خالص بودن عسل است.

زمانی که عسل متبلور می شود، کریستال های قند تشکیل می شوند و به آرامی کل عسل را به حالت جامد در می آورند. این در واقع فقط یک فرآیند مکانیکی است که هیچ تغییری در خواص و فواید و سلامتی عسل ایجاد نمی کند. اما چرا عسل متبلور می شود؟ زیرا این همان کاری است که انجام می دهد: عسل واقعی و خام بعد از مدت زمان مشخصی متبلور می شود. کریستالیزاسیون در عین اینکه برای کام جذابیتی ندارد، دارای مزیت افزایش ماندگاری و حفظ عسل است. در حالی که انواع با گلوکز بالا به ناچار بلافاصله پس از برداشت متبلور می شوند، نگهداری عسل در یخچال در دمای 4 درجه سانتیگراد یا کمتر به تاخیر در بلور شدن کمک می کند. نگه داشتن عسل در بسته و در دمای اتاق، حدود 22 تا 25 درجه سانتیگراد، به مایع ماندن آن برای مدت طولانی تری نیز کمک می کند.


عسل کریستالیزه چه طعمی دارد؟
وقتی صحبت از طعم عسل متبلور به میان می آید، ممکن است بسته به نسبت فروکتوز به گلوکز واریته و منابع گل، تفاوت هایی وجود داشته باشد. به طور کلی، عسل‌های کریستالیزه نه تنها بافتی زبرتر یا دانه‌دارتر خواهند داشت، بلکه گاهی اوقات در مقایسه با نسخه‌های مایع خود، طعم کمی کم‌تر نیز دارند. برخی از انواع کریستال های شکر بزرگ تری را تشکیل می دهند که بافت درشت تری به آنها می دهد و باعث می شود به سختی از شیشه بیرون بیایند و پخش شوند، در حالی که برخی دیگر کریستال های کوچکتر و ظریف تری را تشکیل می دهند که به آنها قوام دلپذیرتر، نرم تر و البته جامد می دهد.

نحوه استفاده از عسل کریستالیزه:
با عسلی که متبلور شده چه کار می کنید؟ بهترین پاسخ خوردن آن خواهد بود. ترجیحا خام به راحتی عسل مایع روی نان پخش نمی‌شود، اما می‌توانید تکه‌های آن را بردارید تا به سبزیجات برگ‌دار گرم، سینه مرغ و هلو یا سالاد شلیل، با گردو، گردو یا بادام ترد و شاید مقداری پنیر فتا اضافه کنید. یا آن را صبح ناشتا مصرف کنید تا به تسکین گلودرد ناشی از سوزش سر دل شبانه به دلیل رفلاکس اسید کمک کند. یا آن را به یک چای گیاهی گرم یا حتی قهوه اضافه کنید - بلافاصله مایع شده و نرم و صاف می شود.

می توانید از عسل کریستالیزه برای مراقبت از پوست استفاده کنید: یک قاشق چای خوری را از شیشه بردارید، آن را بین دستان خود گرم کنید تا کار با آن راحت تر شود، سپس به آرامی روی صورت خود بمالید تا لایه برداری شود و با آکنه، خشکی، تیرگی یا بهبود ظاهر پوست مقابله کند.

عسل کریستالیزه همانگونه که اسکراب خوبی برای پوست، صورت و بدن شماست. یا می‌توانید آن را هم بزنید تا کریستال‌های بزرگ‌تر را به کریستال‌های کوچک‌تر بشکنید و عسل نرم‌تر و خامه‌ای به دست آورید که به آن عسل خامه‌ای نیز می‌گویند.

ارزش غذایی:
عسل کریستالیزه به اندازه عسل خام و مایع برای شما مغذی، سالم و مفید است. از نظر تغذیه، شما هنوز مقادیر کمی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری (ویتامین C، ویتامین های B، مس، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی)، فیبر غذایی (0.2 گرم فیبر / 100 گرم) را دریافت می کنید. پروتئین با اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری (0.3 گرم پروتئین / 100 گرم)، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات آلی فرار، آنزیم های ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی (پراکسید هیدروژن، متیل گلیوکسال)، اسیدهای آلی (گلوکونیک، استیک، سیتریک، لاکتیک). ، اسید مالیک و بیشتر)، و بیش از 80-82 گرم کربوهیدرات، عمدتا فروکتوز، گلوکز، و همچنین سایر قندها (ساکارز، مالتوز).


عسل رس شده چگونه برای شما مفید است؟

فواید عسل کریستالیزه برای سلامتی با فواید عسل مایع برای سلامتی تفاوتی ندارد. تا زمانی که به صورت خام و نه پخته مصرف شود، می تواند به موارد زیر کمک کند:

 ۱-   تحریک گلو درد را تسکین می دهد و سرفه های ناشی از عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی، سوزش سر دل و رفلاکس اسید یا آلرژی را آرام می کند.
  ۲-  دارای اثر ضد باکتری و ضد التهابی موضعی است: چگالی طبیعی آن یک پوشش محافظ بر روی غشاهای مخاطی و پوست ایجاد می کند، در حالی که PH اسیدی و عناصر ضد میکروبی آن (پراکسید هیدروژن، متیل گلیوکسال) به طور فعال رشد باکتری ها را مهار می کند.
 ۳-   سیستم ایمنی را تقویت می کند - گرده گل، بره موم و سایر عناصر موجود در عسل به طور طبیعی دارای اثرات تعدیل کننده سیستم ایمنی هستند.
 ۴-   به مدیریت و بهبود ورم معده و زخم معده ناشی از تولید بیش از حد اسید معده با معده خالی کمک می کند
 ۵-   سطح قند خون را بالا می برد و با هیپوگلیسمی مقابله می کند.
۶-    برخی از عسل ها برای دیابت نیز فواید دارند – انواع با شاخص گلیسمی پایین (زیر 55) سطح قند خون را به آرامی و پیوسته افزایش می دهند که برای مدیریت دیابت نوع 2 خوب است.
۷-    پروبیوتیک از آنزیم های طبیعی سود می برد.
۸-    خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی.
۹-    فواید برای پوست: لایه برداری ملایم را فراهم می کند و به مدیریت پوست مستعد آکنه کمک می کند. سبوم اضافی را به آرامی پاک می کند و برای پوست های چرب آبرسانی می کند. با خشکی، تیرگی، قرمزی مبارزه می کند، باعث بهبود سریع تر زخم های کوچک می شود و برای رنگ ناهموار پوست مفید است.





نظرات (0)

یک نظر بدهید

توجه: کدهای HTML ترجمه نمی شوند!
   بد           خوب

مطالب مرتبط

تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

روش های مرسوم و فرهنگ عوام برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به علت نداشتن پشتوانه علمی روش های صحیح و قاطعی نیستند. تنها روش قطعی استفاده از روش های آزمایشگاهی است.

بخوانید..

آنالیز آزمایشگاهی عسل و تفسر پارامترهای آن

طبق استانداردهای ایران در آنالیز آزمایشگاهی عسل مقدار ساکارز موجود در آن باید زیر 5 باشد و ساکارز زیر 3 نشانه ممتاز بودن عسل است و مقدار پارامتر نسبت فروکتوز به گلوکز باید بالای 0.9 باشد. و بیشتر از 1 نشانه ممتاز بودن عسل است.

بخوانید..

محصولات مرتبط

عسل آویشن

عسل آویشن

خرید عسل آویشن اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

130,000تومان 130,000تومان

عسل مرکبات (بهار نارنج)

عسل مرکبات (بهار نارنج)

خرید عسل مرکبات اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

120,000تومان 120,000تومان

عسل گون گز (گز انگبین)

عسل گون گز (گز انگبین)

 عسل گون گز (گز انگبین) اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

140,000تومان 140,000تومان

راهنمای خرید از عسل کوهرنگ


فروشگاه اینترنتی عسل کوهرنگ

ضمن خوش آمدی گویی به شما، امیدوار هستیم با خرید از فروشگاه ما تجربه ای خوب از دریافت خدمات آنلاین در سریعتر زمان ممکن را داشته باشید. کلیه پرسنل ما در تلاش هستند تا با کیفیت ترین محصولات را با قیمتی مناسب برای شما فراهم آورند. لطفا" با نظرات و پیشنهادات خوب خود ما را در این مهم یاری رسانید.

فرصت را از دست ندهید و همین امروز به جمع مشتریان ما بپیوندید!