فرآیند تولید عسل توسط زنبور

فرآیند تولید عسل توسط زنبور

زنبورها چگونه عسل درست می کنند؟


فرآیند تولید عسل توسط زنبور به قدری دشوار است که هر زنبور در طول زندگی اش فقط می تواند به اندازه ی یک قاشق مرباخوری عسل تولید نماید.

زنبورهای کارگربا خرطوم خود شهد را از درون گل ها می مکند و در کیسه عسلی خود که در واقع شکم دوم زنبورعسل است دخیره می کنند . در این کیسه شهد با آنزیم ها و بزاق زنبورعسل مخلوط می شود .


زنبورهای عسل دو شکم دارند ، یک شکم که از آن برای ذخیره شهد استفاده می کنند و شکم دیگر که برای هضم غذای خودشان هست .

هر زنبور مقداری شهد را از گل ها مکیده و به کندو می برد. در کندو شهد را مجددا بیرون آورده و زنبور دیگری در کندو آن را در کیسه عسل خود می ریزد . زنبورها به طور مرتب این شهد را دهان به دهان می کنند و با کاهش آب شهد آن را غلیظ کرده و با آنزیم های خاصی که بدنشان ترشح می کند مخلوط می کنند و قند مرکب ساکارز را تبدیل به قندهای ساده ی فروکتوز و گلوکز می کند که مصرف شهد برای زنبورها راحت تر شده و در مقابل حمله باکتری ها هم ایمن شود.


بعد از تهیه و تغلیظ عسل آن را در کندو ذخیره میکند و با لایه ای از موم نازک آن را پلمپ می کند.

البته غلظت عسل تا حدودی به ماهیت و نوع عسل منطقه و شرایط جغرافیایی نیز ارتباط دارد. هر چه رطوبت هوا بیشتر باشد، عسل تولید شده توسط زنبوران نیز رقیق تر خواهد بود. مثل عسل مرکبات شمال که بخاطر نزدیکی به دریا و رطوبت بالای محیط، رقیق تر می باشد.


گفته شده است که به جز انسان، در هیچ جای دنیا چیزی قابل مقایسه با کارایی باورنکردنی صنعت زنبور عسل نیست. در داخل کندوی زنبور عسل، هر زنبور وظیفه خاصی دارد و کل فرآیند به آرامی انجام می شود.


زنبورها به دو نوع غذای مختلف نیاز دارند. یکی عسلی است که از شهد، شیره قندی که در دل گل ها جمع می شود، تهیه می شود. دیگری از بساک گلها می آید که حاوی دانه های کوچک متعددی به نام گرده است. همانطور که گلها رنگهای متفاوتی دارند، گرده آنها نیز رنگهای متفاوتی دارند.



بگذارید با زنبور عسل از گل او به کندو برویم و ببینیم چه می شود. بیشتر زنبورها فقط گرده یا شهد را جمع آوری می کنند. هنگامی که او شهد گل را می مکد، در معده عسل مخصوص او ذخیره می شود و آماده انتقال به زنبورهای عسل ساز در کندو است. اگر گرسنه باشد دریچه ای را در "کیسه" شهد باز می کند و بخشی از محموله به معده او می رود تا به انرژی برای نیازهای خود تبدیل شود.


زنبور عسل یک ماشین پرنده شگفت انگیز است. او می تواند محموله ای از شهد یا گرده را به وزن خود حمل کند. در نظر بگیرید که حتی پیشرفته‌ترین طراحی در هواپیما فقط می‌تواند با باری یک چهارم وزن خود بلند شود و از معجزه‌ای که زنبور عسل می‌تواند با چنین باری در هوا باقی بماند، قدردانی خواهید کرد.


وقتی کیسه‌های شهد او پر شد، زنبور عسل به کندو برمی‌گردد. شهد به یکی از زنبورهای داخل خانه می رسد و سپس دهان به دهان از زنبور به زنبور دیگر منتقل می شود تا زمانی که رطوبت آن از حدود 70% به 20% کاهش یابد. این باعث تبدیل شهد به عسل می شود. گاهی اوقات شهد به یکباره در سلول های لانه زنبوری قبل از عمل دهان به دهان ذخیره می شود زیرا مقداری تبخیر ناشی از دمای 32.5 درجه سانتی گراد در داخل کندو است.


در نهایت، عسل در سلول های ذخیره سازی قرار می گیرد و با موم زنبور عسل برای ورود نوزاد زنبور عسل آماده می شود. گرده را با شهد مخلوط می کنند تا "نان زنبور عسل" درست شود و به لاروها داده می شود. یک بچه زنبور عسل برای شکوفا شدن جامعه زنبور عسل به غذای غنی از پروتئین نیاز دارد.


قبل از بازگشت دوباره به گل برای گرده های بیشتر، زنبور عسل شانه می کند، تمیز می کند و از خود مراقبت می کند؟ نه به این دلیل که او بیهوده است، بلکه به این دلیل که بتواند کارآمدتر کار کند. زنبور عسل در طول چرخه زندگی خود به طور خستگی ناپذیری گرده را جمع آوری می کند، آن را به کندو برمی گرداند، خود را تمیز می کند و سپس برای گرده های بیشتر عازم می شود.


زنبورهای علوفه جو از کندو شروع به شکوفه در سه هفتگی می کنند. از آنجایی که آنها تنها شش یا هفت هفته عمر می کنند، کار زیادی برای انجام دادن دارند و زمان کمی برای انجام آن دارند.


تعداد زیادی زنبورهای دیگر همزمان کار خواهند کرد و هوا با آبریزش آنها پر سر و صدا خواهد شد. 300 زنبور عسل حدود سه هفته طول می کشد تا 450 گرم عسل جمع آوری کنند. به طور متوسط، یک کندو دارای 40000 زنبور است

این مقاله توسط تیم عسل کوهرنگ گردآوری و ترجمه شده است، استفاده با ذکر منبع بلامانع می باشد.


نظرات (0)

یک نظر بدهید

توجه: کدهای HTML ترجمه نمی شوند!
   بد           خوب

مطالب مرتبط

تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

روش های مرسوم و فرهنگ عوام برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به علت نداشتن پشتوانه علمی روش های صحیح و قاطعی نیستند. تنها روش قطعی استفاده از روش های آزمایشگاهی است.

بخوانید..

آنالیز آزمایشگاهی عسل و تفسر پارامترهای آن

طبق استانداردهای ایران در آنالیز آزمایشگاهی عسل مقدار ساکارز موجود در آن باید زیر 5 باشد و ساکارز زیر 3 نشانه ممتاز بودن عسل است و مقدار پارامتر نسبت فروکتوز به گلوکز باید بالای 0.9 باشد. و بیشتر از 1 نشانه ممتاز بودن عسل است.

بخوانید..

محصولات مرتبط

عسل آویشن

عسل آویشن

خرید عسل آویشن اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

130,000تومان 130,000تومان

عسل مرکبات (بهار نارنج)

عسل مرکبات (بهار نارنج)

خرید عسل مرکبات اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

120,000تومان 120,000تومان

عسل با موم گون

عسل با موم گون

خرید عسل با موم گون اصل (خام و گرما ندیده) با بهترین قیمت و دارای برگه ی تایید و ضمانت آزمایشگاه

120,000تومان 120,000تومان

راهنمای خرید از عسل کوهرنگ


فروشگاه اینترنتی عسل کوهرنگ

ضمن خوش آمدی گویی به شما، امیدوار هستیم با خرید از فروشگاه ما تجربه ای خوب از دریافت خدمات آنلاین در سریعتر زمان ممکن را داشته باشید. کلیه پرسنل ما در تلاش هستند تا با کیفیت ترین محصولات را با قیمتی مناسب برای شما فراهم آورند. لطفا" با نظرات و پیشنهادات خوب خود ما را در این مهم یاری رسانید.

فرصت را از دست ندهید و همین امروز به جمع مشتریان ما بپیوندید!